Töltött mákos kalács

Töltött mákos kalács recept
Hozzávalók
A tésztához:
•  3 dkg friss élesztő
•  1.5 dl tej
•  35 dkg finomliszt
•  5 dkg olvasztott vaj vagy margarin
•  5 dkg cukor
•  1 csipet só
•  1 db tojás
A máktöltelékhez:
•  4 dl tej
•  1 csomag vaníliás pudingpor
•  25 dkg darált mák
•  1 csomag vaníliás cukor
•  10 dkg cukor
•  1 db savanykás alma reszelve
•  5 dkg vaj
A tetejére:
•  2 evőkanál sárgabaracklekvár

Elkészítés módja

1. Az élesztőt elmorzsoljuk és 1 kávéskanál cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk.

2. A lisztet a cukorral, sóval elkeverjük, a megkelt élesztőt hozzáadva, a tojással, olvasztott vajjal, a megmaradt tejjel kidolgozzuk.

3. Letakarva meleg helyen 30 percig kelni hagyjuk.

4. A töltelékhez 3 dl tejet felforralunk, beleszórjuk a mákot, majd lehúzzuk a tűzről és fedő alatt 10 percig pihentetjük.

5. A vajat/margarint felolvasztjuk és hagyjuk langyosra hűlni.

6. A pudingport elkeverjük a maradék 1 dl hideg tejjel és a mákhoz keverjük.

7. Hozzáadjuk a cukrot, a reszelt almát, a vajat/margarint és éppen csak összeforrósítjuk.

8. A tepsit kibéleljük sütőpapírral.

9. A megkelt tésztát lisztezett munkalapon átgyúrjuk, majd 30x40 cm-es méretűre kinyújtjuk és a tepsibe belefektetjük.

10. A tölteléket hosszában a tészta közepére halmozzuk, majd a tészta két hosszanti szárnyát – szélét 2-3 cm-ként rézsútosan bevágjuk (1-2 cm maradjon a töltelék vonaláig), jobbról és balról 1-1 tésztacsíkot fonatszerűen, szorosan egymásra hajtogatunk és a végét összenyomjuk.

11. További 20 percet kelni hagyjuk kelni, majd 200 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt arany barnára sütjük.

12. A sárgabaracklekvárt felforraljuk és vékonyan megkenjük vele a sütőből kivett forró kalács tetejét.

13. Hagyjuk megszáradni és hidegen felszeleteljük.

A leírásban szereplő Töltött mákos kalács recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (kalács, mákos kalács) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több kalács recept
Még több kalács recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.