Töltött cukkini

Elkészítés módja
1. A cukkinit meghámozom, megmosom, a belsejét kivájom, majd sóval megszórom.
2. A rizst 1 evőkanál étolajon megpirítom, borssal megszórom és 3 bögre sós, forró vízzel felöntöm.
3. Főzés közben néha megkeverem, majd amikor már kevés víz van rajta, akkor fedővel lefedem és 200 fokra előmelegített sütőbe teszem.
4. A sütőt lekapcsolom és a rizst hagyom megduzzadni.
5. A felhevített zsírra ráteszem a finomra vágott hagymákat, kissé átfuttatom, meghintem pirospaprikával és végül felöntöm 1 dl vízzel.
6. Ezek után ráteszem a darált húst és sóval, borssal megszórom, majd rászeletelem a paprikát, a paradicsomot és fedő alatt, a vízveszteséget pótolgatva megsütöm.
7. A kész rizzsel összekeverem a húst és ezzel a töltelékkel megtöltöm a cukkinit, majd étolajjal kikent tepsibe fektetem őket egymás mellé.
8. A tojást, tejfölt, ételízesítőt összekeverem, a húst megkenem vele, majd szeletelt sajttal befedem és 200 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütöm.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.