Tolófánk
Elkészítés módja
1. A vizet, a sót, étolajat feltesszük forrni egy magasabb falú fazékban.
2. Beleszórjuk a lisztet és gyors mozdulatokkal addig keverjük, amíg el nem válik az edény falától.
3. Ekkor lehúzzuk a tűzről és hagyjuk egy kicsit hűlni, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat és fényesre kidolgozzuk.
4. A kész masszát egy csillagcsőrrel ellátott habzsákba szedjük és sütőpapírral fedett tepsire arasznyi rudakat nyomunk belőle. ¾ órát hagyjuk a tésztát pihenni.
5. Az idő leteltével egy lábasban felmelegítjük az étolajat, de nem túl forróra és a fánkokat kisütjük benne. (6-7 darabot tettem bele, mivel a fánkok sütés közben megnőnek.)
6. A kisült fánkok közepét egy vékony dróttal kilyukasztjuk és habzsákba töltött lekvárral betöltjük. (Nem fontos betölteni, mellé is kínálhatjuk a jó házi baracklekvárt.)
7. Vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.