Tojással töltött fasírt, petrezselymes rizzsel
Elkészítés módja
1. Sós vízben megpucoljuk és megfőzzük a burgonyát.
2. Megfőzzük a tojásokat (10 perc elég).
3. Egy tálba rakjuk a sertés darálthúst, hozzá adjuk a sót, borsot, vegetát, darált pirospaprikát, fokhagymát, 1 db tojást, zsemlemorzsát és a megfőtt áttört burgonyát.
4. Jól összedolgozzuk és a megpucolt tojásokat körberakjuk vele.
5. Egy kicsit kiolajozzuk a tepsit és sorba belerakjuk az 5 db gombócunkat, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük. (Növényi sajtot is reszelhetünk a tetejére.)
6. A rizst megfőzzük, lecsepegtetjük, egy másik edénybe kacsazsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, petrezselyem zöldjét és hozzá adjuk a rizst. Végül ízlés szerint ízesítjük vegetával, sóval, borssal!
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.