Pandora tortája

Pandora tortája recept
Hozzávalók
•  6 tojásfehérje
•  (a sárgáját elhasználhatjuk más ételhez)
•  30 dkg kristálycukor
•  3 evőkanál kakaópor
•  1 kiskanál balzsamecet
•  5 dkg étcsokoládé
A tetejére:
•  2.5 dl habtejszín
•  2 evőkanál porcukor
•  20 dkg friss málna
•  (ha nincs akkor fagyasztott)

Elkészítés módja

1. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A kakaót beleszitáljuk, az ecetet beleöntjük, végül a reszelt csokoládéval összeforgatjuk.

2. A masszát sütőpapírral bélelt kerek, alacsony peremű tortaformába simítjuk, majd előmelegített sütőben180°C-on 5 percig, majd a hőmérsékletet 150°C-ra mérsékelve 1 órán át sütjük. A sütőből kivéve, hagyjuk kihűlni.

3. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, majd a kihűlt tészta tetejére simítjuk.

4. A málnát megmossuk, lecsöpögtetjük, majd a tejszínhabra halmozzuk.

5. Cikkekre vágva kínáljuk.

A leírásban szereplő Pandora tortája recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (torta) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Pandora tortája recept - 3 hozzászólás

  1. admin
    admin #7986 2013. 11. 04. 08:41 Válasz

    Mivel a torta nem tartalmaz lisztet, így az ecet és a tojásfehérje közti reakcióból eredő keményítő hatás tartja egyben a süteményt. Az ecet íze nem szabad, hogy felismerhető legyen a kész süteményben.

  2. zsuzsa56
    zsuzsa56 #7983 2013. 11. 03. 22:11 Válasz

    Én úgy tanultam,hogy az ecettől szép fénye lessz a fehérjéből készülteknek,és keményít is.A balzsamos pikáns aromát.

  3. cherryka
    cherryka #7980 2013. 11. 03. 00:17 Válasz

    Azon kívül, hogy ez a süti nem tartalmaz lisztet, még az is megragadta a figyelmemet, hogy ecetet viszont igen. Én arra lennék kíváncsi, hogy ez utóbbinak milyen speciális szerepe, funkciója, hatása van a sütire?

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Pandora tortája recept - 3 hozzászólás

  1. admin
    admin #7986 2013. 11. 04. 08:41 Válasz

    Mivel a torta nem tartalmaz lisztet, így az ecet és a tojásfehérje közti reakcióból eredő keményítő hatás tartja egyben a süteményt. Az ecet íze nem szabad, hogy felismerhető legyen a kész süteményben.

  2. zsuzsa56
    zsuzsa56 #7983 2013. 11. 03. 22:11 Válasz

    Én úgy tanultam,hogy az ecettől szép fénye lessz a fehérjéből készülteknek,és keményít is.A balzsamos pikáns aromát.

  3. cherryka
    cherryka #7980 2013. 11. 03. 00:17 Válasz

    Azon kívül, hogy ez a süti nem tartalmaz lisztet, még az is megragadta a figyelmemet, hogy ecetet viszont igen. Én arra lennék kíváncsi, hogy ez utóbbinak milyen speciális szerepe, funkciója, hatása van a sütire?

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.