Gesztenyés fatörzs glutén- és tejmentesen
![Gesztenyés fatörzs glutén- és tejmentesen recept](/receptkepek/800/600/gesztenyes-fatorzs-gluten-es-tejmentesen-7172.jpg)
Elkészítés módja
1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet vagy a cukrot és tovább verjük a legmagasabb fokozaton.
2. Ezt követően a tojássárgáját is hozzáadjuk, összekeverjük, majd lassú fokozatra állítjuk, és gép segítségével belekeverjük a rizslisztet is.
3. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, majd 170 fokon előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.
4. A sütőből kivéve lehúzzuk róla a papírt és kihűtjük.
5. Elkészítjük a gesztenyekrémet. Ehhez robotgép segítségével kemény habot verünk a habkrémből.
6. A mascarpone jellegű krémet és a kiolvadt gesztenyemasszát robotgéppel kihabosítjuk, majd kézi habverővel óvatosan hozzákeverjük a habot is.
7. A piskótát megkenjük lekvárral, rákenjük a krém kb. 3/4-ét, majd óvatosan feltekerjük. Segítségünkre lehet a piskóta alatt lévő konyharuha, vagy akár egy sütőpapír is.
8. A maradék krémmel kívülről bevonjuk, majd hűtőbe tesszük pár órára.
9. Ezt követően mindkét végét ferdén levágjuk, az egyik végéből egy kisebb darabot szintén leszelünk és a hosszabbik tekercs oldalához illesztjük.
A havas fatörzs kedvéért kókuszreszelékkel megszórtam, és marcipán mikulással díszítettem.Gesztenyés fatörzs glutén- és tejmentesen recepthez fűződő történet, jótanács
Természetesen aki a tejre nem érzékeny, az készítheti tejszínnel vagy mascarponével is. Az áfonyalekvár bármilyen savanykás lekvárral helyettesíthető.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.