Lisztmentes máktorta vörösboros meggyöntettel

Elkészítés módja
1. A mákot a citromhéjjal összeforgatjuk. A tojások sárgáját a fele cukorral meg a vajjal habosra keverjük, a tejet hozzáadjuk, majd a mákot is beleforgatjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is hozzáadjuk. A mákos keveréket a tojáshabbal óvatosan összeforgatjuk, majd a masszát egy kivajazott tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben 110°C-on 1 óra 20 perig sütjük. A sütőből kivéve a formában hagyjuk kihűlni.
2. A meggyöntethez a meggyet a vörösborral, a cukorral, a vaníliás cukorral és egy csipetnyi fahéjjal felforraljuk, majd a kevés vízzel elkevert keményítővel sűrítjük.
3. Tálaláskor a tortát fölszeleteljük, majd a meggyöntettel meglocsolva kínáljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.