Glutén- és tejmentes almás krémes

Glutén- és tejmentes almás krémes recept
Hozzávalók
A piskótához:
•  6 db tojás
•  6 ek cukor
•  6 ek víz
•  késhegynyi szódabikarbóna
•  3 ek rizsliszt
•  3 ek liszt
•  2 db alma
•  fahéj
A krémhez:
•  6 dl mandulatej
•  2 cs vaníliás pudingpor
•  1 cs vaníliás cukor
•  15 dkg margarin
•  ízlés szerint cukor
•  fahéj
•  2 ek dekorhab
A tetejére:
•  dekorhab
•  étcsokoládé

Elkészítés módja

1. A hat darab tojást szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot, a szódabikarbónát és a vizet. Ezt jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a felvert tojásfehérjéket.

2. Az almát megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk.

3. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, belerakjuk az almaszeleteket, majd jól megszórjuk fahéjas porcukorral és ráöntjük a piskótatésztát.

4. 180 fokon előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.

5. Közben megfőzzük a tejben a pudingport, és kirakjuk hűlni. Egy tálba összekeverjük a margarint, a cukrot és a fahéjat, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot és a két evőkanál felvert dekorhabot, majd krémesre keverjük.

6. A kisült, kihűlt piskótát kivesszük és megfordítjuk úgy, hogy az almás rész legyen fent. Erre rakjuk a krémet és a maradék habot.

7. Végezetül megszórjuk a piskótát reszelt étcsokoládéval.

A leírásban szereplő Glutén- és tejmentes almás krémes recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (krémes, almás krémes) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.