Tojásos lecsóval töltött sertésborda
Elkészítés módja
1. A szalonnát apró kockákra vágjuk.
2. A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük.
3. A paprikát kicsumázzuk és félkarikákra vágjuk.
4. A paradicsomot megmossuk, felszeleteljük.
5. Előtte (aki nem szereti a héját) egy-két percre forró vízbe mártjuk, így könnyen lehúzható a héja.
6. A karajszeleteket, kiklopfoljuk, sózzuk.
7. A szalonnát megpirítjuk, kisült zsírján megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot.
8. Sózzuk és 10-15 percet pároljuk.
9. Ráöntjük a felvert tojásokat és közepesen kemény tojásos lecsót készítünk.
10. A hússzeletekre bacon csíkokat fektetünk.
11. A lecsót kicsit hagyjuk hűlni, majd a karajszeletek közepére halmozzuk.
12. A hússzeleteket felgöngyöljük, baconbe tekerjük és szorosan alufóliába csavarjuk.
13. A tekercseket sütőrácsra, grillre, vagy tepsibe tesszük és 25-30 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nagyon szépen köszönöm!Megfogadom a jó tanácsot. :)
Üdvözlöm!
Íme egy szép hústöltés, ahogy egy töltött húsnak ki kell néznie. A fázis képek is példamutatóan szépek.
A tálalásról csak annyit, legközelebb a szeletelt húsokat kicsit egymásra fektetve tegye tányérra, mert úgy látványosabb.