Tojáslikőrös muffin
![Tojáslikőrös muffin recept](/receptkepek/800/600/tojaslikoros-muffin-907.jpg)
Elkészítés módja
1. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a szerecsendióval összeforgatjuk. A tojást a cukorral jó habosra keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 2-3 perc.
2. Először a puha (szobahőmérsékletű) vajat, azután a vanília ízű pudingot végül a tojáslikőrt adjuk hozzá. A lisztes keveréket beledolgozzuk.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A masszával majdnem teletöltjük.
4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-12 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.