Tojás nélküli kakaós-diós csiga, tortaformában sütve
Elkészítés módja
1. Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
2. A lisztet átszitáljuk, összekeverjük a porcukorral és a sóval.
3. A megkelt élesztőt hozzáöntjük, majd a megmaradt langyos tejjel jól kidagasztjuk, hozzáadjuk a langyos, olvasztott vajat és szép szálasra kidolgozzuk.
4. Addig dagasztjuk, amíg a tészta az edény falától el nem válik.
5. Kelesztőtálba tesszük, majd duplájára kelesztjük.
6. A megkelt tésztát két részre vágjuk.
7. Egyik felét téglalap alakúra kinyújtjuk, lekenjük olajjal és az összekevert diós tölteléket rászórjuk, végül felsodorjuk, mint a bejglit. 1,5 cm vastagságú szeletekre daraboljuk.
8. A másik felét a tésztának is kinyújtjuk és olajjal lekenjük.
9. A kakaóport, fahéjat, cukrot összekevertem és megszórjuk vele a tésztalapot, végül feltekerjük és felszeleteljük.
10. A formát olajjal kikenjük és a csigákat sorban, szorosan belerakjuk, így a csigák sütés közben felfelé fognak növekedni.
11. Olajjal megkenjük a csigák külső felét. 190 fokra bekapcsoljuk a sütőt és hideg sütőbe tesszük őket, így amíg bemelegedik a sütő tovább kelnek.
12. Sütés közben fóliával betakarjuk, hogy meg ne égjen a tetejük.
13. Amikor elérte a sütő a hőfokot, onnan számított kb. 30 perc alatt készre sütjük.
14. A sütés végén forró, vaníliás-cukros tejjel meglocsoljuk.
Tojás nélküli kakaós-diós csiga, tortaformában sütve recepthez fűződő történet, jótanács
Domján Mária tésztareceptje alapján készítettem el, nagyon finom lett. Köszönöm Mária a receptet.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.