tepertős leveles pogácsa

Elkészítés módja
1. Az élesztőből, cukorból és némi kis tejből kovászt készítek, vagyis felfuttatom.
2. Amikor felfutott a többi hozzávalóval együtt, gép segítségével rétestészta állagú tésztát gyúrok, majd meleg helyen, kb. fél óra alatt duplájára kelesztem.
3. A tepertőt ledarálom, kicsit sózom, borsozom.
4. Amikor a tészta megkelt téglalap alakúra, kb. 1-2 centi vastagságúra kinyújtom, megkenem a tepertőkrémmel és duplájára összehajtom.
5. Ekkor ismét fél órát pihentetem, majd ismét tepertőkrémmel megkenem, hajtogatom és ismét pihentetem, a maradék tepertőkrémet ismét egyenletesen elkenem rajta, újból hajtogatom, kinyújtom és tetszés szerinti kiszúróval kiszaggatom.
6. Tojással lekenem és 200 fokos sütőben készre sütöm.
Szép leveles lett.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.