Tengeri hal randevúja a lazaccal
Elkészítés módja
1. A lazacot is és a tengeri halat is kissé lapjában 4-4, lehetőleg egyforma nagyságú szeletre vágjuk. Enyhén kiverjük – ez abban is segít, hogy a szeleteket egyformábbakra alakíthassuk –, kissé megsózzuk, megborsozzuk, pár csepp citromlével meglocsoljuk.
2. A kétféle olajbogyót apróra vágjuk, a zúzott fokhagymával vagy a fokhagymakrémmel, a parmezánnal, a finomra vágott petrezselyemmel és 2 evőkanál olívaolajjal összekeverjük, enyhén megsózzuk, megborsozzuk.
3. Ezt a fűszeres olajbogyó-vagdalékot a lazacszeletekre kenjük, és mindegyikre ráborítunk egy szelet tengeri halat.
4. Alufóliából 4 nagyobb – kb. A/4-es méretű – lapot tépünk, a maradék olajjal lekenjük, a rétegezett halat óvatosan rátesszük. A fóliát ráhajtjuk, széleit körben szorosan föltekerjük a halig, hogy annak ne folyjon ki a leve sütés közben.
3. Amikor a rostély kellően forró és a faszén csak parázslik alatta, a fóliás csomagocskákat rárakjuk. Nagyjából 4 percig sütjük, majd megfordítjuk és kb. 4 percig sütjük a másik oldalát is. Zöldsalátával tálaljuk.
Tengeri hal randevúja a lazaccal recepthez fűződő történet, jótanács
Aki csavarni akar egy kicsit a recepten, a rétegezett halat ne csak simán csomagolja a fóliába, hanem annak segítségével tekerje fel, így csinos halrudak lesznek belőle.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.