Tengeri hal randevúja a lazaccal

Tengeri hal randevúja a lazaccal recept
Hozzávalók
•  40 dkg bőr és szálka nélküli lazacfilé
•  40 dkg bőr és szálka nélküli tengerihal filé
• 
•  őrölt fekete bors
•  1 kisebb citrom
•  8-8 szem kimagozott fekete és zöld olajbogyó
•  1 gerezd fokhagyma
•  5-6 dkg frissen reszelt parmezán sajt
•  1 kis csokor petrezselyem
•  2+2 evőkanál olívaolaj (étolaj is lehet)

Elkészítés módja

1. A lazacot is és a tengeri halat is kissé lapjában 4-4, lehetőleg egyforma nagyságú szeletre vágjuk. Enyhén kiverjük – ez abban is segít, hogy a szeleteket egyformábbakra alakíthassuk –, kissé megsózzuk, megborsozzuk, pár csepp citromlével meglocsoljuk.

2. A kétféle olajbogyót apróra vágjuk, a zúzott fokhagymával vagy a fokhagymakrémmel, a parmezánnal, a finomra vágott petrezselyemmel és 2 evőkanál olívaolajjal összekeverjük, enyhén megsózzuk, megborsozzuk.

3. Ezt a fűszeres olajbogyó-vagdalékot a lazacszeletekre kenjük, és mindegyikre ráborítunk egy szelet tengeri halat.

4. Alufóliából 4 nagyobb – kb. A/4-es méretű – lapot tépünk, a maradék olajjal lekenjük, a rétegezett halat óvatosan rátesszük. A fóliát ráhajtjuk, széleit körben szorosan föltekerjük a halig, hogy annak ne folyjon ki a leve sütés közben.

3. Amikor a rostély kellően forró és a faszén csak parázslik alatta, a fóliás csomagocskákat rárakjuk. Nagyjából 4 percig sütjük, majd megfordítjuk és kb. 4 percig sütjük a másik oldalát is. Zöldsalátával tálaljuk.

Tengeri hal randevúja a lazaccal recepthez fűződő történet, jótanács

Aki csavarni akar egy kicsit a recepten, a rétegezett halat ne csak simán csomagolja a fóliába, hanem annak segítségével tekerje fel, így csinos halrudak lesznek belőle.

A leírásban szereplő Tengeri hal randevúja a lazaccal recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (lazac recept) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.