Tejszínes túrótorta
Elkészítés módja
1. Az 5 tojásfehérjéből kemény habot verek, majd a sárgáját a cukorral, olvasztott vajjal, a sütőporral, mandulával összekeverem és a tojások sárgájába keverem a fele fehérjehabbal.
2. Végül a maradék fehérjehabot is külön hozzáadom, azért hogy sok levegőbuborék kerüljön bele.
3. A kész masszát beletöltöm a tortakarikába és lassan, 160 fokos sütőben 35-40 percig sütöm. (Légkeverésesben az alsó sütővel együtt süssük.) A tortát hagyom teljesen kihűlni.
4. A krémhez a túrót a cukorral, ízesítőkkel összekeverem és hozzáadom a krémsajtot.
5. A zselatint 3 evőkanál vízzel felhevítem, majd lehűtöm olyanra, hogy keverhető legyen, majd a krémhez adom.
6. A tejszínt a vaníliás cukorral habbá verem és lazán azt is a krémhez adagolom.
7. Gyorsan kell dolgozni, mert hamar megköt. (Én 2 evőkanál joghurtot is keverhetem a túróba, attól még jobb lesz, de ez el is hagyható.) 8. A tortát kettévágom és az egyik lapot akkora tálcára teszem, hogy a tortakarikát visszatehessem rá, beletöltsem a túrókrémet, amit simára kenek.
9. Ezután a másik lapot felszeletelem 8 szeletre, sorba rárakom a tetejére, ahogy elvágtam.
10. Jól behűtöm.
11. Pár óra múlva kiveszem a hűtőből és a karika mentén vizes késsel körbevágom, majd a karikát leemelem.
12. Ezután megszórom porcukorral és a cikkek mentén felszeletelem.
Tejszínes túrótorta recepthez fűződő történet, jótanács
Csodálatosan finom torta, csak ajánlani tudom.
Finom lehet, imádom, amikor sok krém van benne!
Nagyon finom lehet a tortád Zsuzsa! Gratulálok hozzá!