Szőlősaláták

Elkészítés módja
1. A szilvás szőlősalátához a gyümölcsöket megmossuk, leszárogatjuk. A szilvát négyfelé vágjuk, közben kimagvaljuk. A szőlőszemeket a fürtről lefejtjük, ha nagyobbak, félbevágjuk, magjukat kikaparjuk.
2. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, a gyümölccsel és a csíkokra vágott sajttal összekeverjük.
3. Az olajban a citromlevet, a borsot és a porcukrot kiskanállal simára keverjük, a salátára öntjük, laza mozdulatokkal átforgatjuk. Tálaláskor a vékony barna héjától is megfosztott, hosszában félbevágott mandulát vagy durvára vágott diót is rászórjuk.
4. A szőlős káposztasalátához a káposztát megtisztítjuk, félbevágva kitorzsázzuk, legyaluljuk, majd besózzuk. kb.1 órán át pihentetjük, közben többször jól átforgatjuk, hogy egyenletesebben puhuljon.
5. A borecetet meg az olajat hozzáadjuk, a köménnyel fűszerezzük, a cukorral ízesítjük, végül a leszemezett, kimagozott szőlőt is beleforgatjuk.
6. Az ínyenc szőlősalátához a szőlőt megmossuk, leszemezzük, majd a szemeket kettévágjuk, magjaikat kiszedjük (egyszerűbb, ha mag nélküli szőlőt veszünk hozzá), majd egy tálba szórjuk.
7. A finomra vágott vöröshagymával, metélőhagymával és a petrezselyemmel összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk.
8. Az olajat a mézzel simára dolgozzuk, a szőlősalátára locsoljuk, majd óvatosan (nehogy a szemek összetörjenek) összekeverjük. 1-2 órára letakarva hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Mindenképpen hidegen tálaljuk. Grillezett pecsenyék nagyszerű kiegészítője lehet.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.