Szilvás, és szőlős muffin

Elkészítés módja
1. A szilváshoz a szilvát megmossuk, félbevágva kimagozzuk, húsát kisebb kockákra aprítjuk. (Friss szilva helyett 20 deka kimagozott aszalt is lehet.) A lisztet a sütőporral összeforgatjuk.
2. A tojást a kétféle cukorral jó habosra keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 2-3 perc. Először a puha (szobahőmérsékletű) vajat majd a tejet adjuk hozzá, azután a szilvát és a lisztes keveréket is beledolgozzuk.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A masszával majdnem teletöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-12 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.
4. A szőlőshöz a szőlőt megmossuk, a fürtröl lefejtjük, a szemeket félbe – a nagyobbakat négybe vágjuk. Ha még is volna benne mag, ilyenkor kiszedhetjük.
5. A lisztet a zabpehellyel, a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval összeforgatjuk. A tojást a cukorral jó habosra keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 2-3 perc. Először a puha (szobahőmérsékletű) vajat azután a tejet adjuk hozzá, a citromhéjjal és a citromlével ízesítjük. A lisztes keveréket, majd a szőlőt beledolgozzuk.
6. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A masszával majdnem teletöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-12 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.