Szilvalekvárral, párolt almával töltött bukta

Szilvalekvárral, párolt almával töltött bukta recept
Hozzávalók
•  60 dkg liszt
•  2 tojássárgája
•  4 dl tej
•  4 dkg élesztő
•  6 dkg vaj
•  6 dkg cukor
•  csipet só
A bukták lekenéséhez:
•  olvasztott vaj
Az almatöltelékhez:
•  0.5 kg alma reszelve
•  cukor
•  őrölt fahéj
•  citromlé
•  1 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítés módja

1. Az élesztőt 2 dl langyos tejbe belemorzsoljuk, hozzáadunk 2 kávéskanál cukrot és meleg helyen felfuttatjuk. Az átszitált lisztet tálba tesszük, majd a vajat, a porcukrot, a 2 tojássárgáját és a megkelt kovászt hozzáadjuk. Annyi langyos tejjel dolgozzuk ki, hogy a tészta se túl kemény, se túl lágy ne legyen. Ha elválik az edény falától, akkor jó a tészta állaga. Ezek után konyharuhával letakarjuk és duplájára kelesztjük.

2. Az almát meghámozzuk és apró lyukú reszelőn lereszeljük. Feltesszük a tűzre párolódni, miközben ízlés szerint ízesítjük fahéjjal, citromlével, cukorral. A végén a pudingporral összefőzzük, besűrítjük és hagyjuk kihűlni.

3. A megkelt tésztát kisujjnyi vastagra kinyújtjuk, 8×8 cm-es négyzetekre vágjuk, fele mennyiség tészta közepébe lekvárt teszünk, míg a másik felébe almatölteléket. Feltekerjük és a két végét ujjunkkal benyomkodjuk.

4. Sütőpapírral bélelt tepsibe, szorosan egymás mellé tesszük, olvasztott vajjal lekenjük.

5. 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

6. Porcukorral megszórva kínáljuk.

A leírásban szereplő Szilvalekvárral, párolt almával töltött bukta recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (lekváros ételek, bukta) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.