Szilvalekvárral, párolt almával töltött bukta

Elkészítés módja
1. Az élesztőt 2 dl langyos tejbe belemorzsoljuk, hozzáadunk 2 kávéskanál cukrot és meleg helyen felfuttatjuk. Az átszitált lisztet tálba tesszük, majd a vajat, a porcukrot, a 2 tojássárgáját és a megkelt kovászt hozzáadjuk. Annyi langyos tejjel dolgozzuk ki, hogy a tészta se túl kemény, se túl lágy ne legyen. Ha elválik az edény falától, akkor jó a tészta állaga. Ezek után konyharuhával letakarjuk és duplájára kelesztjük.
2. Az almát meghámozzuk és apró lyukú reszelőn lereszeljük. Feltesszük a tűzre párolódni, miközben ízlés szerint ízesítjük fahéjjal, citromlével, cukorral. A végén a pudingporral összefőzzük, besűrítjük és hagyjuk kihűlni.
3. A megkelt tésztát kisujjnyi vastagra kinyújtjuk, 8×8 cm-es négyzetekre vágjuk, fele mennyiség tészta közepébe lekvárt teszünk, míg a másik felébe almatölteléket. Feltekerjük és a két végét ujjunkkal benyomkodjuk.
4. Sütőpapírral bélelt tepsibe, szorosan egymás mellé tesszük, olvasztott vajjal lekenjük.
5. 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
6. Porcukorral megszórva kínáljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.