Szatmári rakott tészta
Elkészítés módja
1. A lassagne-lapokat sós vízben megfőzzük, vízzel leöblítjük, majd leszűrjük.
2. A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
3. Egy 17×25 cm-es hőálló tálat vajjal kikenünk és az aljára 4 db tésztalapot teszünk, majd töltelékkel megkenjük, olvasztott vajjal meglocsoljuk és tésztalapokkal lefedjük. Egészen addig ismételjük a rétegezést, míg a hozzávalók el nem fogynak.
4. A rétegezés végén a rakottas tetejét is megkenjük töltelékkel és 200 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Szatmári rakott tészta recepthez fűződő történet, jótanács
Amennyiben nem lassagne, hanem frissen gyúrt tésztával készítjük el, akkor 50 dkg lisztet gyúrunk össze, 3 tojással és annyi vízzel, hogy kemény, de nyújtható tésztát kapjunk. A tésztát ezután vékonyra kinyújtjuk, 20×10 cm-es darabokra felszeleteljük és sós vízben kifőzzük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.