Spenótos és szalonnás, csilipaprikás muffin
Elkészítés módja
1. A spenótos, fetás muffinhoz 1 csomag (45 dekás) parajpürét szobahőmérsékleten fölengedünk, majd tiszta konyharuhába téve lecsöpögtetjük, kicsit ki is nyimkodunk. Így mérünk ki a spenótból 15 dekát, a többit más étel készítéséhez tesszük el.
2. A lisztet a sütőporral, a sóval és a borssal összeforgatjuk. A tojásokat az olajjal és a joghurttal fölverjük, a zúzott fokhagymával fűszerezzük, majd először a parajt, azután a sütőporos lisztet keverjük hozzá. Végül a fetát félcentis kockákra vágjuk, így keverjük a masszába.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit olajjal kikenjük, de papírkosárkákkal is kibélelhetjük. A parajos, feta sajtos masszával a háromnegyedükig töltjük. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.
4. A spenótos, duplán sajtos muffinhoz a paraj szárát lecsipkedjük, majd a leveleket enyhén sós, forrásban lévő vízben 1 percig forraljuk, azután leszűrjük, lecsöpögtetjük és durvára vágjuk. A lisztet a sütőporral, a sóval, a borssal és a szerecsendióval összeforgatjuk. A tojásokat a tejjel elhabarjuk, majd a fűszeres liszttel, a parajjal, a reszelt trappistával és az apróra vágott feta sajttal összekeverjük.
5. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit margarinnal kikenjük, de papírkosárkákkal is kibélelhetjük. A parajos, sajtos masszával a háromnegyedükig töltjük. A tetejüket szezámmaggal beszórjuk. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.
6. A szalonnás, sajtos csilipaprikás muffinhoz a szalonnát apró kockákra, a hagymát finomra vágjuk. A vajat egy serpenyőben fölolvasztjuk, a szalonnát a hagymával együtt rádobjuk. 3-4 percig pirítjuk. A csilipaprikát is beletesszük, elkeverjük, a tűzről lehúzva hűlni hagyjuk.
7. A lisztet a sütőporral, a sóval és a cukorral összeforgatjuk.A tojást a kefirrel elhabarjuk, majd a sütőporos liszttel és a csilipaprikás, hagymás szalonnával összekeverjük. A sajtot félcentis kockákra vágjuk, szintén az előzőekhez keverjük.
8. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kivajazzuk, de papírkosárkákkal is kibélelhetjük. A fűszeres, szalonnás masszával a háromnegyedükig töltjük. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.