Spenótos és szalonnás, csilipaprikás muffin

Spenótos és szalonnás, csilipaprikás muffin recept
Hozzávalók
a spenótos- fetás muffinhoz:
•  15 dkg fagyasztott parajpüré
•  25 dkg finomliszt
•  1 csomag sütőpor
•  1 kiskanál só
•  1 mokkáskanál őrölt fekete bors
•  2 tojás
•  0.8 dl olaj
•  3 dl natúr joghurt
•  1 gerezd fokhagyma
•  20 dkg feta sajt
a forma kikenéséhez: olaj
•  a spenótos
duplán sajtos muffinhoz:
•  25 dkg friss spenót
•  20 dkg finomliszt
•  1 csomag sütőpor
•  1 kiskanál só
•  1 mokkáskanál őrölt fekete bors
•  csipet reszelt szerecsendió
•  2 tojás
•  2.5 dl tej
•  10 dkg trappista sajt
•  8 dkg feta sajt
a forma kikenéséhez:
•  2 dkg vaj vagy sütőmargarin
a tetejére:
•  2 evőkanál szezámmag
a szalonnás- sajtos csilipaprikás muffinhoz:
•  6 vékony szelet húsos főtt- füstölt szalonna (sliced bacon)
•  1 vöröshagyma
•  6 dkg vaj
•  1 evőkanál kimagozott
•  apróra vágott csilipaprika
•  35 dkg finomliszt
•  1 csomag sütőpor
•  1 kiskanál só
•  1 evőkanál kristálycukor
•  2 tojás
•  3.5 dl natúr kefir
•  15 dkg trappista sajt
a forma kikenéséhez:
•  2 dkg vaj

Elkészítés módja

1. A spenótos, fetás muffinhoz 1 csomag (45 dekás) parajpürét szobahőmérsékleten fölengedünk, majd tiszta konyharuhába téve lecsöpögtetjük, kicsit ki is nyimkodunk. Így mérünk ki a spenótból 15 dekát, a többit más étel készítéséhez tesszük el.

2. A lisztet a sütőporral, a sóval és a borssal összeforgatjuk. A tojásokat az olajjal és a joghurttal fölverjük, a zúzott fokhagymával fűszerezzük, majd először a parajt, azután a sütőporos lisztet keverjük hozzá. Végül a fetát félcentis kockákra vágjuk, így keverjük a masszába.

3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit olajjal kikenjük, de papírkosárkákkal is kibélelhetjük. A parajos, feta sajtos masszával a háromnegyedükig töltjük. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.

4. A spenótos, duplán sajtos muffinhoz a paraj szárát lecsipkedjük, majd a leveleket enyhén sós, forrásban lévő vízben 1 percig forraljuk, azután leszűrjük, lecsöpögtetjük és durvára vágjuk. A lisztet a sütőporral, a sóval, a borssal és a szerecsendióval összeforgatjuk. A tojásokat a tejjel elhabarjuk, majd a fűszeres liszttel, a parajjal, a reszelt trappistával és az apróra vágott feta sajttal összekeverjük.

5. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit margarinnal kikenjük, de papírkosárkákkal is kibélelhetjük. A parajos, sajtos masszával a háromnegyedükig töltjük. A tetejüket szezámmaggal beszórjuk. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.

6. A szalonnás, sajtos csilipaprikás muffinhoz a szalonnát apró kockákra, a hagymát finomra vágjuk. A vajat egy serpenyőben fölolvasztjuk, a szalonnát a hagymával együtt rádobjuk. 3-4 percig pirítjuk. A csilipaprikát is beletesszük, elkeverjük, a tűzről lehúzva hűlni hagyjuk.

7. A lisztet a sütőporral, a sóval és a cukorral összeforgatjuk.A tojást a kefirrel elhabarjuk, majd a sütőporos liszttel és a csilipaprikás, hagymás szalonnával összekeverjük. A sajtot félcentis kockákra vágjuk, szintén az előzőekhez keverjük.

8. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kivajazzuk, de papírkosárkákkal is kibélelhetjük. A fűszeres, szalonnás masszával a háromnegyedükig töltjük. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.

A leírásban szereplő Spenótos és szalonnás, csilipaprikás muffin recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (muffin recept, spenót) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.