Spenót tükörtojással, főtt burgonyával

Elkészítés módja
1. A spenótot hagytam kiolvadni.
2. Húsleveslével feltettem főni, sóval és egy kevés őrölt borssal fűszereztem, majd hozzáadtam a 2 db vízben beáztatott zsemlét, amit előzőleg kifacsartam.
3. Miután megfőtt, botmixerrel pürésítettem.
4. Olajon a zúzott fokhagymát átfuttattam, majd rátettem 2-3 evőkanál lisztet, amit zsemleszínűre pirítottam, majd kevés vízzel felengedtem és a főzelékbe öntöttem.
5. A főzeléket átkevertem és tejjel hígítottam. (Ha nem lett túl sűrű, akkor a tej el is maradhat.)
6. A burgonyát meghámoztam, megmostam, gerezdekre vágtam és sós vízben megfőztem.
7. Olajon a tojást megsütöttem.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.