Sós muffin alaprecept
Elkészítés módja
1. Az első változathoz a lisztet a sütőporral és a sóval összeforgatjuk, a tojást, az olajat és a joghurtot hozzákeverjük.
2. A második változathoz A lisztet, a burgonyapüré pelyhet, a sütőport és a sót összeforgatjuk. A tojással, a puha vajjal/margarinnal, a tejföllel és a tejjel összedolgozzuk.
3. Bármelyik változatot is készítettük el, a kedvünkre ízesíthetjük tovább, például gombával, káposztával vagy sonkával. Utóbbi a legegyszerűbb, apróra vágjuk a sonkát, a tésztába keverjük és kész is. A gombáshoz csiperkét válasszunk, kb. 20 dekányit, amit apróra vágunk és egy kevés olajon (finomra vágott hagyma is kerülhet alá) megpirítjuk-pároljuk. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés apróra vágott petrezselyemmel és kakukkfűvel fűszerezzük. A káposztáshoz úgy 40 dekányi fejes káposztát apróra reszelünk, 3 evőkanálnyi olajon megpirítjuk, egy kicsit megsózzuk, megborsozzuk. Ha kihűlt, akkor keverjük a tésztába. Persze ez csak néhány változat a sokféle lehetőség közül, hisz kerülhet a tésztába apróra vágott kolbász, reszelt sajt, pirított tökmag vagy szezámmag és így tovább.
4. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit vajjal/margarinnal kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. A masszával a háromnegyedükig töltjük. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C, légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.