Sonkás kocka

Elkészítés módja
1. Egy lábasban vizet forralunk, a nagykockát 1 csapott kiskanál só kíséretében beleszórjuk. A tésztát közepes lángon 6-7 percig főzzük, majd fakanállal egyet kiemelünk belőle és szemrevételezzük: ha sima, szinte teljesen áttetsző, akkor jó; de kóstoljuk meg a biztonság kedvéért. Ha kész, leszűrjük, és hideg vízzel lehűtjük. Ezután jól lecsöpögtetjük, és az olajjal elkeverjük, nehogy összeragadjon.
2. A tojások sárgáját egy tálban a tejföllel simára verjük, a darált sonkát hozzáadjuk. Megborsozzuk, 1 mokkáskanál sót adunk hozzá, és a főtt tésztát belekeverjük. A kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan, nehogy összetörjön, két-három mozdulattal beleforgatjuk.
3. Egy közepes nagyságú tűzálló tálat vagy tepsit kivajazunk, morzsával behintünk, és a tésztás masszát egyenletesen belesimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 160 °C) kb. 50 percig sütjük. 10 percig pihentetjük, mielőtt kockákra vágva tálalnánk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.