Sajtos orsótészta piros pesztóval
Elkészítés módja
1. Érdemes a pesztó készítésével kezdeni. Ehhez a paprikát lecsöpögtetjük, fölaprítjuk. A paradicsomot néhány másodpercre forrásban lévő vízbe rakjuk, kiemeljük, meghámozzuk, és egészen apró kockákra vágjuk. A mandulát és a zúzott fokhagymát egy teflon serpenyőben, 1 evőkanál olajon 5 percig kis lángom pirítjuk, majd hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, az origanóval fűszerezzük. Ezután pürévé turmixoljuk. A reszelt sajtot belekeverjük, majd apránként belecsurgatjuk az olivaolajat is. Félretesszük.
2. A tésztát enyhén sózott, forrásban lévő vízben a csomagoláson olvasható idő alatt megfőzzük, leszűrjük, jól lecsöpögtetjük, de nem öblítjük át hideg vízzel, hanem a pesztóval jól összeforgatjuk.
Sajtos orsótészta piros pesztóval recepthez fűződő történet, jótanács
A tészta fűszeres sajtos íze a tetejére hintett több reszelt sajttal még intenzívebb lesz, sőt, néhány percre a forró sütőbe is betolhatjuk, hogy a sajt ráolvadjon. Aki szereti a halas ízeket, szardellapasztát is keverhet a tésztához, a csípős ízeket kedvelők pedig csípős paprikát is adhatnak hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.