Sertéspörkölt ahogy én kedvelem

Elkészítés módja
1. A vöröshagymát apró kockákra vágom, a húst megmosom, és szárazra törlöm. A paprikát 2x2 cm-es kockákra vágom, míg a bőrétől megszabadított paradicsomot apró kockára aprítom. A vöröshagymát felhevített olajon aranysárgára pirítom, majd a tűzről levéve megszórom pirospaprikával. Elkeverem, és felöntöm egy kevés vízzel, ráteszem a feldarabolt húst, sózom és a legnagyobb hőfokon fehéredésig pirítom. Ekkor megszórom őrölt köménymaggal és hozzáadom a apróra vágott fokhagymát, a feldarabolt paprikát és a paradicsomot. Ha a hús levet eresztett és zsírjára pirult, akkor egy kevés vízzel pótolom, és ezután készre főzöm.
2. Egy keverőtálba lisztet öntök, sózom, majd a tojásokat beleütöm és az apróra vágott majorannát és az olajat a hozzákeverem. Annyi vízzel dolgozom össze, hogy ne legyen túl kemény. A kikevert masszát, lobogó, sós, forró vízbe szaggatom, főzés közben gyakran megkeverem, hogy ne ragadjanak össze. Amikor feljönnek a víz tetejére, még 1 percig hagyom főni és csak ezután szűröm le. Egy kevés olajat hevítek egy edényben, és a kifőtt galuskát ráteszem.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.