Sertésborda vargányával és kovászos uborkával

Elkészítés módja
1. Az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk az olajon vagy zsiradékon, majd hozzáadjuk a kockára vágott húst. A fokhagymát préseljük bele. Jól keverjük össze, majd pirítsuk le.
2. Ezt követően szórjuk bele a paprikát, a paprikakrémet, a paradicsompürét, a köményt és a kakukkfüvet. Öntsük fel vízzel, majd ízesítsük szójaszósszal, egy kevés sóval és borssal.
3. Lefedve főzzük. Félidőben adjuk hozzá a felkockázott gombát, az apróra vágott kápia paprikát, majd mikor már puha a hús, az uborkát is.
4. Ezután pár percig főzzük, majd ha kellően sűrű, már tálalhatjuk is kedvenc tésztaköretünkkel.
5. Fogyasztás előtt az uborkát szeletekre vágva tegyük a tányérra.
Sertésborda vargányával és kovászos uborkával recepthez fűződő történet, jótanács
Ennek az ételnek pont az a lényege, hogy szaftos legyen a hús (nekem ehhez egy zsíros karaj állt rendelkezésemre). A gombát mélyhűtött állapotban vettem. A kovászos uborkát is készen vásároltam, mivel most télen csak így tudom megoldani.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.