Sertésborda vargányával és kovászos uborkával

Sertésborda vargányával és kovászos uborkával recept
Hozzávalók
•  1 kg hosszú sertéskaraj
•  3 ek zsiradék
•  1 nagyobb vöröshagyma
•  2 gerezd fokhagyma
•  1 tk fűszerpaprika
•  1 kis darab kápia paprika
•  3 db kovászos uborka
• 
•  frissen őrölt bors
•  csipet őrölt fűszerkömény
•  csipet kakukkfű
•  1 marék kockázott mirelit vargánya
•  1 tk paprikakrém
•  1 ek paradicsompüré
•  1 ek szójaszósz

Elkészítés módja

1. Az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk az olajon vagy zsiradékon, majd hozzáadjuk a kockára vágott húst. A fokhagymát préseljük bele. Jól keverjük össze, majd pirítsuk le.

2. Ezt követően szórjuk bele a paprikát, a paprikakrémet, a paradicsompürét, a köményt és a kakukkfüvet. Öntsük fel vízzel, majd ízesítsük szójaszósszal, egy kevés sóval és borssal.

3. Lefedve főzzük. Félidőben adjuk hozzá a felkockázott gombát, az apróra vágott kápia paprikát, majd mikor már puha a hús, az uborkát is.

4. Ezután pár percig főzzük, majd ha kellően sűrű, már tálalhatjuk is kedvenc tésztaköretünkkel.

5. Fogyasztás előtt az uborkát szeletekre vágva tegyük a tányérra.

Sertésborda vargányával és kovászos uborkával recepthez fűződő történet, jótanács

Ennek az ételnek pont az a lényege, hogy szaftos legyen a hús (nekem ehhez egy zsíros karaj állt rendelkezésemre). A gombát mélyhűtött állapotban vettem. A kovászos uborkát is készen vásároltam, mivel most télen csak így tudom megoldani.

A leírásban szereplő Sertésborda vargányával és kovászos uborkával recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (kovászos uborka) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.