Serpenyős csirkecombok, sült zöldségekkel
Elkészítés módja
1. A csirkecombokat megmossuk, szárazra töröljük, bedörzsöljük sóval és borssal.
2. A felhevített olajon megpirítjuk a húst, majd kivesszük és félretesszük.
3. A visszamaradt zsiradékon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, összesütjük és megszórjuk fűszerpaprikával.
4. Visszatesszük a combokat, felöntjük paradicsomlével, a serpenyőt lefedjük és lassú tűzön pároljuk.
5. Mikor a hús majdnem készen van, beletesszük a zöldségeket. Ha szükséges, felöntjük kevés meleg vízzel, megsózzuk és fedő alatt készre pároljuk. Végül megszórjuk petrezselyemzölddel.
6. A krumplit meghámozzuk, felvágjuk kisebb kockákra és enyhén sós vízben puhára főzzük. Azután leszűrjük.
7. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat vagy a zsírt, majd hozzáadjuk az aprított hagymát és folyamatos kevergetéssel addig pároljuk, amíg nem lesz szép a színe.
8. Hozzáadjuk a főtt krumplit, majd megszórjuk borssal és ízlés szerint sóval. Pár percig pirítjuk, közben villával összetörjük. Ha túl száraznak találjuk, teszünk alá még egy kevés zsiradékot.
Serpenyős csirkecombok, sült zöldségekkel recepthez fűződő történet, jótanács
Sokszor elkészítem változatos zöldségekkel, gombával, tejszínes változatban is. A hagymás tört krumpli nagy kedvenc!
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.