Sajtsaláta Amszterdam módra

Elkészítés módja
1. Egy kisebb tálra szűrőt fektetünk, amibe egy tiszta konyharuhát teszünk. A joghurtot beleöntjük, s hagyjuk, had csepegjen le, csak a sűrűje maradjon a salátához. A sajtot, a sonkát, a kicsumázott paprikát, a nyers uborkát és a megtisztított almát 1,5 centis kockákra, a csemegeuborkát 1 centis kockákra, míg a lecsöpögtetett marinált paprikát csíkokra vágjuk. Mindezeket egy tálba rakjuk, összeforgatjuk.
2. A tejfölt és a lecsöpögtetett joghurtot simára keverjük, megsózzuk, a citrom levével, a porcukorral és a tormával pikánsra ízesítjük, megborsozzuk, a finomra vágott kaporral fűszerezzük.
3. Az előkészített hozzávalókra öntjük, összekeverjük, és letakarjuk fél órára, hogy az íze összeérjen. Forró pirítóssal tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.