Sajtos-túrós pogácsa

Elkészítés módja
1. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal.
2. Áttörjük a túrót, felfuttatjuk az élesztőt tejjel, tejfölt a tojássárgájával és a sóval kikeverjük és az összeset hozzáadjuk a liszthez.
3. Jól kidolgozzuk és kinyújtjuk ujjnyi vastagra, megszórjuk a tésztát kb. 10 dkg reszelt sajttal és feltekerjük mint a rétest.
4. Letakarjuk és hagyjuk kelni kb. fél órát.
5. Kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagra és pogácsát szaggatunk belőle.
6. A felvert tojással megkenjük és reszelt sajtot szórunk rá. 200 fokon aranysárgára sütjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.