Sajtos-szezámmagos kifli

Elkészítés módja
1. Az élesztőt a cukorral és a langyos tej felével felfuttatom.
2. A kétféle lisztet összekeverem és ha felfutott az élesztő, az összes hozzávalót hozzáadva könnyű tésztává dagasztom. Amikor a dagasztógép oldaláról leválik a tészta, akkor a tetejét és az alját belisztezem és duplájára kelesztem.
3. Amint megkelt 6 egyforma részre osztom, az adagokat egyenként kőr alakúra kinyújtom.
4. 3-3 darabot összeragasztok a következő képen: A margarint kicsit felolvasztom, hogy kenhető legyen, majd az alsó lapra kenem, rászórom a reszelt sajtot, majd ismét a kinyújtott, kör alakú lap jön, majd ismét margarin és sajt, végül a harmadik lap, amit jól rányomkodok és legvégül, 8 háromszöget vágok az összeállított tésztából. A szélesebbik felénél kezdem el feltekerni a darabokat és kifliket formálok belőle.
5. A másik 3 lappal is ugyanígy járok el.
6. Egy tepsit sütőpapírral kibélelek, erre kerülnek a kis kiflik.
7. Tojással lekenem, háromféle maggal megszórom, (napraforgó, szezám és köménymag), majd egy fél órát még kelesztem és 180 fokos sütőben, ropogósra megsütöm őket.
8. A közepének nagyon finom, könnyű a tésztája.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.