Sajtos-karfiolos brokkolirakottas

Elkészítés módja
1. A karfiol és a brokkolirózsákat enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd kihűtjük.
2. A pörköltet elkészítjük. Az olajon az apróra vágott vöröshagymát átfuttatjuk, rádobjuk a darált húst, a többi hozzávalót és készre főzzük.
3. A tejszínes sajtot a tejföllel simára kikeverjük, a zöld fűszereket és a zúzott fokhagymát belekeverjük.
4. Egy közepes tepsit (20×30 cm) vajjal kikenünk és zsemlemorzsával megszórunk.
5. A zöldségek felét (brokkolit,karfiolt) a tepsi aljára tesszük, majd erre jön a pörkölthús, amit meglocsolunk a tejszínes-tejfölös öntet felével, majd a maradék zöldségek következnek, és végül a megmaradt öntet.
6. A tetejét reszelt sajttal meghintjük, és előmelegített sütőben, 200 fokon 30 perc alatt készre sütjük.
Nagyon finom étel,elfogom készíteni.Köszi.