Rumpuncsos szelet, oreó kekszes krémmel
Elkészítés módja
1. A sütőt melegítsük elő 200 °C - ra, a tepsit béleljük ki sütőpapírral.
2. A tojást, a porcukorral és sóval keverjük habosra, majd forgassuk hozzá az olajat és a sütőporral vegyített pudingporokat.
3. A masszát öntsük a tepsibe és süssük tűpróbáig ( kb. 20 perc ).
4. A krémhez főzzük meg a pudingot a tejben, még forrón keverjük hozzá a csokoládét és a 4 db morzsásra aprított oreo kekszet.
5. A vajat és a porcukrot keverjük habosra és habosítsuk tovább a kihűlt pudinggal. A tejszínt verjük kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá.
6. Ezután forgassuk hozzá a megmaradt apró darabokra vágott kekszet.
7. A tejszínt forrósítsuk fel, adjuk hozzá az összetördelt csokoládét és keverjük fényesre.
8. A piskótát vágjuk kétfelé, az egyik lapra kenjük rá a csokikrémet és hagyjuk rajta megdermedni, majd simítsuk rá az oreós, tejszínes pudingkrémet.
9. A másik piskótalapot helyezzük a krémre, enyhén rányomva.
10. A mázhoz valókat vízgőz felett addig keverjük, míg jól be nem sűrűsödik. Gyorsan vonjuk be vele a süteményt, mivel hamar köt. Díszítő dekorral szórjuk meg.
11. Hűtőbe téve pár óra múlva szeletelhető.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.