Rozmaringos csirkecombfilé roston, csicseriborsó pürével

Rozmaringos csirkecombfilé roston, csicseriborsó pürével recept
Hozzávalók
•  50 dkg csirkecombfilé
•  őrölt fehérbors
•  2-3 gerezd fokhagyma
•  2 ág rozmaring
•  tengeri só
•  olívaolaj a sütéshez
a körethez:
•  50 dkg csicseriborsó
•  1.2 liter zöldségalaplé
•  2 evőkanál olívaolaj
•  2 gerezd fokhagyma
•  1 evőkanál mustár
•  tengeri só
•  1 csokor petrezselyemzöld
•  1 csokor metélőhagyma

Elkészítés módja

1. A húst megmossuk, leszárogatjuk, megborsozzuk. A megtisztított fokhagymát vékony szeletkékre vágjuk és a húsra szórjuk, majd rozmaringgal bedörzsöljük. Forró serpenyőben vagy rostsütő lapon olajat forrósítunk, a húst ráfektetjük, kissé megsózzuk és szép pirosra sütjük. Sütés közben fehérborral locsolgatjuk és néhányszor megforgatjuk.

2. A körethez a csicseriborsót előző este hidegvízbe áztatjuk. Másnap leszűrjük, majd a zöldségalaplében puhára főzzük. Amikor megpuhult kissé hűlni hagyjuk, majd egy kevés főzőlével együtt turmixgépben pürésítjük. Akkor jó, ha állaga sűrű, pépes. A csicseriborsópürét keverőtálba töltjük, az olívaolajjal, a zúzott fokhagymával és a mustárral simára keverjük, megsózzuk, a fölaprított petrezselyemmel és metélőhagymával fűszerezzük. Tálaláskor a combfiléket a csicseriborsó pürével körítjük.

A leírásban szereplő Rozmaringos csirkecombfilé roston, csicseriborsó pürével recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több csirkecomb recept
Még több csirkecomb recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.