Paprikás csirke

Elkészítés módja
1. A húst megmossuk, majd besózzuk. A hagymát finomra aprítjuk, a kicsumázott paprikával együtt majd egy nagyobb lábasban, az olajon, 3-4 perc alatt megfuttatjuk. A húst belerakjuk, fehéredésig pirítjuk, majd kevés vizet aláöntve kb. 50 percig pároljuk. Közben néha óvatosan megkeverjük, az elpárolgó levet pótoljuk.
2. A vége felé a fölkockázott paradicsomot is hozzáadjuk, majd zsírjára pirítjuk. A pirospaprikával meghintjük, elkeverjük, majd annyi vizet öntünk rá, amennyi majdnem ellepi. A paprikakrémekkel ízesítjük, majd a liszttel elkevert tejföllel sűrítjük.
3. Tálaláskor galuskával körítjük.
Paprikás csirke recepthez fűződő történet, jótanács
Aki igényesen szeretné elkészíteni az ételt, annak javaslom, hogy mielőtt behabarná, a húst vegye ki egy tálra, majd csak a levét sűrítse be. Miután a lé mártásszerűen besűrűsödött, egy szitán szűrje át, így nem lesz csomós, és selymesen dús mártást kap.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.