Rizsfelfújt meggymártással
Elkészítés módja
1. A megmosott rizst a fele adag cukorral kevergetve, hogy le ne égjen elkezdjük főzni, közben beleszórjuk a a vaníliás cukrot.
2. Addig főzzük, míg teljesen el nem fővi a levét, majd ezután hozzáöntjük a tejet és átkeverjük.
3. Lefedve, gőzében hagyjuk párolódjon és megvárjuk, míg kihűl.
4. A tojássárgákat a megmaradt cukorral, vajjal habosra keverjük és hozzáadjuk a kihűlt rizshez.
5. Hozzá keverjük a lisztet is.
6. Ízesítjük a reszelt citromhéjjal és óvatosan, kisebb adagokban belekeverjük a keményre vert tojásfehérjehabot.
7. Ezek után az előkészített kuglófformába öntjük, elsimítjuk és 180 fokos sütőben, jó 30 perc alatt aranysárgára sütjük.
8. Elkészítjük a meggymártást.
9. A meggyről a levét leszűrjük, liszttel besűrítjük és összeforraljuk a meggyel.
10. Ízlés szerint tehetünk hozzá cukrot.
11. Porcukorral meghintve, meggymártással tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.