Rizses, lekvárral töltött muffin

Elkészítés módja
1. A lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával összeforgatjuk. A tojást a cukorral egy tálba töltjük, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3 perc alatt jó habosra keverjük.
2. Először az olajat majd a tejberizst és a tejszínt adjuk hozzá, végül a lisztes keveréket is beledolgozzuk.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A rizses masszával félig megtöltjük, azután mindegyikre 1-1 kiskanálnyi, fehéjjal fűszerezett meggylekvárt halmozunk. A maradék masszával befedjük.
4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk hűlni 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.