Csokoládés, mogyorókalapos muffin

Elkészítés módja
1. A lisztet a sütőporral és a sóval összeforgatjuk. A tojást a cukorral kikeverjük, ez elektromos habverővel 2-3 perc, a puha (szobahőmérsékletű) vajat (margarint) és a tejet hozzáadjuk. A liszttel összedolgozzuk végül a csokireszeléket is belekeverjük.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit papírkosárkákkal kibéleljük, és a csokis masszával a háromnegyedükig megtöltjük.
3. A „kalapjához\" a cukrot a liszttel és a mogyoróval összeforgatjuk, a fahéjjal fűszerezzük, majd az olvasztott margarinnal összegyúrjuk. Akkor jó, ha az omlós tésztához hasonló állagú lesz. Ezt a masszát a muffinok tetejére morzsoljuk, és egy kicsit bele is nyomkodjuk a tésztába.
4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.