Cappuccino-muffin
Elkészítés módja
1. Az első változathoz a tojást a cukorral tálba töltjük, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc alatt jó habosra keverjük, a puha (szobahőmérsékletű) vajat hozzáadjuk. A fűszereket, a kakaó és kávéport valamint a sütőport a lisztbe forgatjuk, az előzőekhez adjuk.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit margarinnal kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük, és a masszával háromnegyedükig megtöltjük.
3. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.
4. A II. változathoz a tojást a cukorral tálba töltjük, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc alatt jó habosra keverjük, előszőr az olajat, azután a tejet csurgatjuk bele. A sütőport, a fahéjat, a kakaó és kávéport valamint az instant kávét a lisztbe forgatjuk, az előzőekhez adjuk.
5. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit margarinnal kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük, majd mindegyik aljára 1-1 szem diót rakunk. A masszával háromnegyedükig megtöltjük.
6. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.