Reformos, zabpelyhes muffin

Elkészítés módja
1. A zabpelyhet a tejföllel elkeverjük, hogy azalatt a pár perc alatt is puhuljon, amíg a többi hozzávalót előkészítjük. A Graham-lisztet és a finomlisztet a sütőporral összeforgatjuk. A tojást az olajjal és a barna cukorral kikeverjük, az előzőekhez adjuk félmaréknyi mazsolával meg a tejfölös zabpehellyel együtt.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kivajazzuk vagy papírkosárkákkal kibéleljük. A masszával háromnegyedükig töltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 160 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.