Mandarinos és mazsolás zabpelyhes muffin

Mandarinos és mazsolás zabpelyhes muffin  recept
Hozzávalók
•  25 dkg (tisztán mérve) konzervmandarin
•  3 tojás
•  12 dkg kristálycukor
•  1 csomag vaníliás cukor
•  12 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  1.25 dl (125 gramm) natúr joghurt
•  18 dkg finomliszt
•  1 kiskanál sütőpor
•  fél kiskanál szódabikarbóna
a forma kikenéséhez:
•  vaj vagy sütőmargarin
a mazsolás zabpelyheshez:
•  10-12 dkg mazsola
•  3 evőkanál rum
•  2 tojás
•  12 dkg kristálycukor (juharszirup is lehet)
•  7 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  2.8 dl főzőtejszín
•  12 dkg finomliszt
•  20 dkg zabpehely
•  1 csomag sütőpor
•  1 mokkáskanál szódabikarbóna
•  csipet só
a forma kikenéséhez:
•  vaj vagy sütőmargarin

Elkészítés módja

1. A mandarinoshoz a konzervmandarint nagyon jól lecsöpögtetjük. A tojást a kétféle cukorral jó habosra keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 2-3 perc. Először a puha (szobahőmérsékletű) vajat, majd a natúr joghurtot adjuk hozzá. A lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk, a mandarinnal együtt.

2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A masszával megtöltjük.

3. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, amíg teljesen ki nem hűlnek.

4. A mazsolás zabpelyheshez a mazsolát tálba töltjük, a rummal meglocsoljuk, 1 órára félretesszük. A tojást a cukorral jó habosra keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 2-3 perc. Először a puha (szobahőmérsékletű) vajat, majd a főzőtejszínt adjuk hozzá.

5. A lisztet a zabpehellyel, a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk a rumos mazsolával együtt.

6. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A masszával megtöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, amíg teljesen ki nem hűlnek.

A leírásban szereplő Mandarinos és mazsolás zabpelyhes muffin recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (muffin recept) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.