Mandarinos és mazsolás zabpelyhes muffin

Elkészítés módja
1. A mandarinoshoz a konzervmandarint nagyon jól lecsöpögtetjük. A tojást a kétféle cukorral jó habosra keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 2-3 perc. Először a puha (szobahőmérsékletű) vajat, majd a natúr joghurtot adjuk hozzá. A lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk, a mandarinnal együtt.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A masszával megtöltjük.
3. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, amíg teljesen ki nem hűlnek.
4. A mazsolás zabpelyheshez a mazsolát tálba töltjük, a rummal meglocsoljuk, 1 órára félretesszük. A tojást a cukorral jó habosra keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 2-3 perc. Először a puha (szobahőmérsékletű) vajat, majd a főzőtejszínt adjuk hozzá.
5. A lisztet a zabpehellyel, a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk a rumos mazsolával együtt.
6. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A masszával megtöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, amíg teljesen ki nem hűlnek.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.