Mákos, aszalt gyümölcsös muffin

Elkészítés módja
1. A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel 3 perc. A puha (szobahőmérsékletű) vajat (margarint) és a vaníliás cukrot hozzáadjuk.
2. A réteslisztet a mákkal, a sütőporral és az apróra vágott aszalt gyümölccsel összeforgatjuk, az előzőekhez keverjük, a tejjel lazítjuk, végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. Az aszalt gyümölcsös, mákos masszát beletöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.