Juharszirupos, zabpelyhes muffin

Elkészítés módja
1. A zabpelyhet a kefirben elkeverjük és kb. 20 percig duzzadni hagyjuk. A lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával összeforgatjuk, a zabpehelyhez adjuk.
2. A tojást a juharsziruppal jól kikeverjük, majd apránként hozzáadjuk az olajat is. A zabpelyhes keverékkel összedolgozzuk. Aki szereti, pár csepp keserűmandula-aromát is tehet bele.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük, és a juharszirupos massza felét beletöltjük. Ezt durvára vágott dióval meghintjük és a maradék masszával befedjük.
4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek. Tálaláskor egy kevés juharsziruppal is meglocsolhatjuk és szórhatunk rá durvára vágott diót vagy fenyőmagot is.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.