Sárgabarackos és sárgarépás muffinok

Sárgabarackos és sárgarépás muffinok recept
Hozzávalók
a sárgabarackos joghurtoshoz:
•  30 dkg finomliszt (még jobb ha a fele Graham-liszt)
•  1 kiskanál sütőpor
•  1 kiskanál szódabikarbóna
•  1 kisebb narancs reszelt héja
•  csipetnyi só
•  2 tojás
•  12 dkg kristálycukor (méz is lehet)
•  1 dl narancslé
•  1 dl olaj
•  2.5 dl sárgabarackos joghurt
•  15 dkg aszalt sárgabarack
a forma kikenéséhez:
•  egy kevés olaj
a sárgarépás dióshoz:
•  12.5 dkg finomliszt
•  12.5 dkg Graham-liszt (teljes kiőrlésű búzaliszt)
•  1 csomag sütőpor
•  10 dkg dió
•  1 mokkáskanál mézessütemény-fűszerkeverék
•  2 tojás
•  15 dkg kristálycukor vagy barna cukor
•  2 dl tej vagy főzőtejszín
•  0.8 dl olaj
•  20 dkg finomra reszelt sárgarépa
a forma kikenéséhez:
•  egy kevés olaj
a sárgarépás gyümölcsöshöz:
•  30 dkg finomliszt (a fele Graham-liszt is lehet)
•  1 csomag sütőpor
•  csipetnyi só
•  1 kiskanál őrölt fahéj
•  10 dkg mazsola
•  6 dkg kókuszreszelék
•  10 dkg dió vagy mogyoró
•  3 tojás
•  20 dkg kristálycukor
•  2 csomag vaníliás cukor
•  20 dkg finomra reszelt sárgarépa
•  20 dkg finomra reszelt alma
•  1.5 dl olaj
a forma kikenéséhez:
•  egy kevés olaj

Elkészítés módja

1. A sárgabarackos, joghurtos muffinhoz a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a narancshéjjal és a sóval összeforgatjuk. A tojást a cukorral sűrűn folyósra fölverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc. Az előzőekhez adjuk a narancslével, az olajjal, a joghurttal és az apróra vágott aszalt barackkal együtt.

2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit olajjal kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. A sárgabarackos, joghurtos masszával háromnegyedükig töltjük. Előmelegített, közepesen forró sütőben (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 15 percig, majd rácsra rakjuk őket és hűlni hagyjuk.

3. A sárgarépás, dióshoz a kétféle lisztet a sütőporral, az apróra vágott (vagy mozsárba apróra tört) dióval és a mézessütemény-fűszerrel összekeverjük. A tojást a cukorral sűrűn folyósra fölverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc. A diós liszthez adjuk a tejjel, az olajjal és a sárgarépával (finomra reszelve kell 20 dekának lennie) együtt.

4. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit olajjal kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. A sárgarépás, diós masszával a háromnegyedükig töltjük. Előmelegített, közepesen forró sütőben (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 15 percig, majd rácsra rakjuk őket és hűlni hagyjuk.

5. A sárgarépás, gyümölcsöshöz a lisztet a sütőporral, a sóval, a fahéjjal, a mazsolával, a kókuszreszelékkel és a durvára vágott dióval összeforgatjuk. A tojások sárgáját a kétféle cukorral jó habosra, krémesre keverjük, az előzőekhez adjuk a reszelt sáragrépával és almával (ezeknek tisztítva, reszelve kell 20 dekának lennie), meg az olajjal együtt. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. 1-2 kanálnyit a tésztához keverünk, így lazább lesz az állaga, így lehet beleforgatni a többi habot anélkül, hogy összetörnénk.

6. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit olajjal kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. A sárgarépás, gyümölcsös masszával háromnegyedükig töltjük. Előmelegített, közepesen forró sütőben (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 15 percig, majd rácsra rakjuk őket és hűlni hagyjuk.

A leírásban szereplő Sárgabarackos és sárgarépás muffinok recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (muffin recept) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.