Sárgabarackos és sárgarépás muffinok
Elkészítés módja
1. A sárgabarackos, joghurtos muffinhoz a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a narancshéjjal és a sóval összeforgatjuk. A tojást a cukorral sűrűn folyósra fölverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc. Az előzőekhez adjuk a narancslével, az olajjal, a joghurttal és az apróra vágott aszalt barackkal együtt.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit olajjal kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. A sárgabarackos, joghurtos masszával háromnegyedükig töltjük. Előmelegített, közepesen forró sütőben (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 15 percig, majd rácsra rakjuk őket és hűlni hagyjuk.
3. A sárgarépás, dióshoz a kétféle lisztet a sütőporral, az apróra vágott (vagy mozsárba apróra tört) dióval és a mézessütemény-fűszerrel összekeverjük. A tojást a cukorral sűrűn folyósra fölverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc. A diós liszthez adjuk a tejjel, az olajjal és a sárgarépával (finomra reszelve kell 20 dekának lennie) együtt.
4. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit olajjal kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. A sárgarépás, diós masszával a háromnegyedükig töltjük. Előmelegített, közepesen forró sütőben (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 15 percig, majd rácsra rakjuk őket és hűlni hagyjuk.
5. A sárgarépás, gyümölcsöshöz a lisztet a sütőporral, a sóval, a fahéjjal, a mazsolával, a kókuszreszelékkel és a durvára vágott dióval összeforgatjuk. A tojások sárgáját a kétféle cukorral jó habosra, krémesre keverjük, az előzőekhez adjuk a reszelt sáragrépával és almával (ezeknek tisztítva, reszelve kell 20 dekának lennie), meg az olajjal együtt. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. 1-2 kanálnyit a tésztához keverünk, így lazább lesz az állaga, így lehet beleforgatni a többi habot anélkül, hogy összetörnénk.
6. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit olajjal kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. A sárgarépás, gyümölcsös masszával háromnegyedükig töltjük. Előmelegített, közepesen forró sütőben (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 15 percig, majd rácsra rakjuk őket és hűlni hagyjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.