Változatok kávés muffinra

Változatok kávés muffinra recept
Hozzávalók
a kávés- csokoládéshoz:
•  15 dkg étcsokoládé
•  10 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  25 dkg finomliszt
•  1 csomag sütőpor
•  fél kiskanál szódabikarbóna
•  csipet só
•  2 tojás
•  15 dkg kristálycukor
•  1 csomag vaníliás cukor
•  1 dl erős feketekávé
•  3-4 evőkanál kávélikőr (rum vagy whisky is lehet)
a forma kikenéséhez:
•  vaj vagy sütőmargarin
a kávés- lekvároshoz:
•  2 tojás
•  12 dkg kristálycukor
•  8 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  1.2 dl tej
•  0.6 dl erős feketekávé
•  28 dkg finomliszt
•  1 csomag sütőpor
•  fél kiskanál szódabikarbóna
•  12 kiskanál sűrű baracklekvár
a forma kikenéséhez:
•  vaj vagy sütőmargarin
a mázas- kávélikőröshöz:
•  1 tojás
•  10 dkg kristálycukor
•  12.5 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  1 dl tejföl
•  1 dl tej
•  0.5 dl kávélikőr
•  25 dkg finomliszt
•  2 evőkanál őrölt feketekávé
•  1 csomag sütőpor
•  fél kiskanál szódabikarbóna
a forma kikenéséhez:
•  vaj vagy sütőmargarin
a mázhoz:
•  0.5 dl kávélikőr
•  15 dkg mascarpone (natúr krémsajt)
•  3 evőkanál porcukor

Elkészítés módja

1. A kávés, csokoládéshoz a csokoládét kis kockákra tördeljük és a vajjal együtt, vízgőz fölött fölolvasztjuk. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval összeforgatjuk.

2. A tojást a kétféle cukorral, elektromos habverővel 2-3 perc alatt jó habosra keverjük. A már nem meleg, de még olvadt vajas csokoládét és a kávét hozzáadjuk, majd belekanalazzuk a lisztes keveréket is. A likőrrel ízesítjük.

3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A masszával megtöltjük, elsimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, amíg teljesen ki nem hűlnek.

4. A kávés, lekvároshoz a tojást a cukorral, elektromos habverővel 2-3 perc alatt jó habosra keverjük. A puha vajjal tovább keverjük, majd a tejet és a kávét is beleöntjük. A lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk.

5. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A massza felét beletöltjük. Mindegyikre 1-1 kiskanálnyi lekvárt halmozunk, majd a maradék tésztával befedjük, kissé elsimítjuk.

6. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, amíg teljesen ki nem hűlnek.

7. A a mázas, kávélikőröshöz a tojást a cukorral, elektromos habverővel 2-3 perc alatt jó habosra keverjük. A puha vajjal tovább keverjük, majd a tejfölt, a tejet és a likőrt is hozzáadjuk. A lisztet a kávéval, a sütőporral és a szódabikarbónával összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk.

8. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A masszával majdnem teljesen megtöltjük, tetejüket kissé elsimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 5 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk.

9. A mázhoz valókat nagyon jól kikeverjük, s a már majdnem kihűlt muffin tetejére simítunk belőle 1-1 kanálnyit.

A leírásban szereplő Változatok kávés muffinra recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (muffin recept) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.