Mazsolás, diós, mézes, csokoládés muffin

Elkészítés módja
1. A lisztet a darált dióval, a mazsolával, a szódabikarbónával és a sütőporral összeforgatjuk. A tojásokat a porcukorral és a mézzel habosra keverjük, az előzőekhez adjuk a tejjel és az olvasztott, de nem meleg vajjal együtt.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. A mazsolás masszát beletöltjük.
3. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.
4. A csokoládét folyósra olvasztjuk, majd a muffinok tetejét bevonjuk vele.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.