Reformos, szezámos, mazsolás muffin

Elkészítés módja
1. A szezámmagot egy serpenyőben szárazon (zsiradék nélkül) megpirítjuk. Ha kihűlt, a Graham-liszttel, a sütőporral összeforgatjuk. A tojássárgáját a barna cukorral elektromos habverővel 3 perc alatt krémesre keverjük, az olvasztott vajjal tovább habosítjuk. A natúr joghurttal és a tejjel, kikeverjük, a szezámos liszttel, a lereszelt sárgarépával és a mazsolával összedolgozzuk. Végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kivajazzuk vagy papírkosárkákkal kibéleljük. A masszával háromnegyedükig töltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 160 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.