Ricottával töltött cukkinivirágok rántva

Elkészítés módja
1. Az elkészítése rendkívül könnyű, a legnehezebb a cukkinivirág beszerzése, ha nincs saját kertünk.
Első változat:1. A cukkinivirágokat alaposan, de óvatosan megmossuk.
2. A ricotta tölteléket elkészítjük, majd megtöltjük vele a virágok belsejét.
3. Elkészítjük a “tempurát”, a liszteket összekeverjük egy tálban, hozzáadjuk a sütőport, a sót végül a jéghideg szódavizet.
4. Csomómentesre kikeverjük, majd belemártjuk a ricottával töltött cukkinivirágokat.
5. Végül forró olajban ropogósra sütjük.
Második változat:1. Összekeverjük a ricottát, a parmezánt és ízlés szerint sóval borssal ízesítjük.
2. Megtöltjük a töltelékkel a virágokat, addig a szintig, ameddig a szirmok szétnyílnak.
3. Tojássárgájával megkenjük a szirmokat, majd visszahatjuk a sziromköteget az oldalához, s kevés tojásfehérjével odaragasztjuk.
4. Ezután elkészítjük a “panírt”.
5. A tojást felverjük, megsózzuk egy kis tálkában, majd kukoricapehelybe, vagy japán pankóba forgatjuk és forró olajban ropogósra sütjük.
Ricottával töltött cukkinivirágok rántva recepthez fűződő történet, jótanács
Nemcsak finom, de alacsony kalóriatartalma miatt nagyon egészséges is. Olaszországban rendkívül népszerű.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.