Réteges, túrós pogácsa

Elkészítés módja
1. Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk.
2. A lisztben elkeverjük a sót, a megkelt élesztővel, maradék tejjel, tojással, olajjal sima tésztát dagasztunk.
3. A tésztát letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük.
4. A túrót, tojást a margarinnal, sóval krémes állagúvá keverjük.
5. A megkelt tésztát 5 cipóra osztjuk. 20-25 cm-re kinyújtjuk, egyenként lekenjük a túrós krémmel és egymásra helyezzük. Az 5. lapra nem kenünk!
6. Egy nyújtófa segítségével 1,5 cm vastagra kinyújtjuk és 20 percet még pihentetjük.
7. A tetejét felvert tojással lekenjük.
8. Az egyik felét szezámmaggal, míg a másik felét reszelt sajttal megszórjuk.
9. Egy jó éles késsel négyzeteket vágunk belőle. (A leeső részeket összegyúrtam, abból még lett 5 db pogácsám)
10. 190 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben szép pirosra megsütjük kb. 25-30 perc alatt.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.