Réteges mascarpone torta

Réteges mascarpone torta recept
Hozzávalók
a tésztához:
•  3 tojás
•  3 evőkanál kristálycukor
•  2 evőkanál finomliszt
•  1 evőkanál őrölt dió
a forma kikenéséhez:
•  vaj vagy sütőmargarin
•  finomliszt
a krémhez:
•  1 dl eper- vagy málnaszörp
•  2 dkg zselatinpor
•  5 dl habtejszín
•  25 dkg mascarpone sajt (natúr krémsajt)
•  5 evőkanál porcukor
a tetejére:
•  20 dkg eper- vagy málnalekvár
•  2 dl habtejszín

Elkészítés módja

1. A tésztához valókból egy 24 centi átmérőjű kikent, belisztezett alacsony peremű tortaformában piskótát sütünk (receptjét lásd külön).

2. Az eperszörpöt a fele zselatinnal kevergetve fölforraljuk, langyosra hűtjük. 3 deci tejszínt kemény habbá verünk, a zselatinos szörpöt belecsorgatjuk. Egyenletesen a kihűlt piskótára kenjük, és 10 percre a mélyhűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjen.

3. Közben a mascarpone sajtot 1 deci tejszínnel krémesre keverjük. A maradék 1 deci tejszínt a porcukorral és 1 deka zselatinnal kevergetve fölforraljuk. Amikor már csak langyos, a sajtkrémbe forgatjuk, az előző krémre kenjük. Újabb 10 percre a mélyhűtőbe tesszük.

4. Ezután a meglangyosított lekvárt a torta tetejére kenjük úgy, hogy körben ujjnyi szélesen üresen maradjon. Ide ugyanis csillagcsöves habzsákból kemény habbá vert tejszínt nyomunk, amikor a lekvár a torta tetején megdermedt. Tálalásig hűtőszekrényben tartjuk.

A leírásban szereplő Réteges mascarpone torta recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (torta, mascarpone torta) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.