Réteges mascarpone torta

Elkészítés módja
1. A tésztához valókból egy 24 centi átmérőjű kikent, belisztezett alacsony peremű tortaformában piskótát sütünk (receptjét lásd külön).
2. Az eperszörpöt a fele zselatinnal kevergetve fölforraljuk, langyosra hűtjük. 3 deci tejszínt kemény habbá verünk, a zselatinos szörpöt belecsorgatjuk. Egyenletesen a kihűlt piskótára kenjük, és 10 percre a mélyhűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjen.
3. Közben a mascarpone sajtot 1 deci tejszínnel krémesre keverjük. A maradék 1 deci tejszínt a porcukorral és 1 deka zselatinnal kevergetve fölforraljuk. Amikor már csak langyos, a sajtkrémbe forgatjuk, az előző krémre kenjük. Újabb 10 percre a mélyhűtőbe tesszük.
4. Ezután a meglangyosított lekvárt a torta tetejére kenjük úgy, hogy körben ujjnyi szélesen üresen maradjon. Ide ugyanis csillagcsöves habzsákból kemény habbá vert tejszínt nyomunk, amikor a lekvár a torta tetején megdermedt. Tálalásig hűtőszekrényben tartjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.