Banántorta

Banántorta recept
Hozzávalók
a tésztához:
•  18 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  18 dkg porcukor
•  3 tojás
•  12 dkg finomliszt
•  6 dkg étkezési keményítő
•  1 evőkanál keserű kakaópor
a forma kikenéséhez:
•  vaj vagy sütőmargarin finomliszt
a töltéshez:
•  3 tojás
•  10 dkg porcukor
•  1 csomag vaníliás cukor
•  2 púpozott evőkanál finomliszt
•  1 kiskanál zselatinpor
•  3 dl tej
•  1 evőkanál rum
•  4-5 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  2 banán
•  2 dl habtejszín
a díszítéshez:
•  4 banán
•  2 dl habtejszín
•  félmaréknyi pisztácia
a citromos zseléhez:
•  1 dl citromlé
•  0.5 dl víz
•  1 evőkanál kristálycukor
•  1 evőkanál zselatinpor

Elkészítés módja

1. A tésztához a vajat (margarint) megpuhítjuk (kis ideig szobahőmérsékleten hagyjuk), majd először magában, azután a porcukorral keverjük habosra. A tojásokat egyenként beledolgozzuk. A lisztet a keményítővel és a kakaóval összeforgatjuk, az előzőekhez keverjük. Kikent, kilisztezett tortaformába simítjuk, majd előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 25 percig sütjük.

2. A krémhez a tojásokat a kétféle cukorral jól kikeverjük, a lisztet, a zselatinport, 0,5 deci tejet és a rumot hozzáadjuk, majd az időközben fölforralt maradék tejet apránként ráöntjük. Újra a tűzre téve, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük, a tűzről lehúzzuk. Tiszta tálba áttöltjük és beledobjuk a vajat (margarint) is.

3. A banánokat meghámozzuk, húsukat kis kockákra vágjuk, az előzőekhez adjuk, majd amikor már csak langyos, a kemény habbá vert tejszínt is beleforgatjuk.

4. A tortakorongot lapjában félbevágjuk, egyet a tortaformába visszateszünk. A banánkrém felét rákenjük, erre piskóta kerül, majd ismét banánkrém. A díszítésnek szánt banánt hámozás után rézsutosan fölszeleteljük, szépen a krém tetejére rakjuk.

5. A zseléhez a citromlevet a vízzel és a cukorral fölforraljuk, majd a zselatint is beleszórjuk. Kevergetve föloldjuk, majd megvárjuk amíg langyosra hűl. Ezután a banánra locsoljuk (fontos, hogy a krém jól a tortaforma oldalához legyen kenve, hogy ne folyjon le sehol a zselatinos lé a torta oldalára), hűtőszekrényben 2-3 órán át dermedni hagyjuk.

6. Végül a tortaformát leemeljük róla, és a torta oldalát kemény habbá vert tejszínnel díszítjük, apróra vágott pisztáciával behintjük.

A leírásban szereplő Banántorta recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (torta) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.