Burgonyatorta

Burgonyatorta recept
Hozzávalók
a tésztához:
•  4 tojás
•  25 dkg porcukor
•  25 dkg áttört főtt burgonya
•  3-3 evőkanál finomliszt és zsemlemorzsa
•  fél csomag (1 kiskanál) sütőpor
a forma kikenéséhez:
•  vaj vagy sütőmargarin
•  1 púpozott evőkanál finomliszt
a krémhez:
•  10 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  10 dkg porcukor
•  25 dkg áttört főtt burgonya
•  4 dkg keserű kakaópor
•  2 evőkanál rum
•  1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés módja

1. A tésztához a tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük. Ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 4-5 perc. Először a burgonyát, majd a liszttel meg a zsemlemorzsával összekevert sütőport adjuk hozzá.

2. A kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk, majd a masszát kikent, belisztezett, 24 centi átmérőjű vagy hasonlóan nagy, szív alakú tortaformába simítjuk.

3. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 160 °C) kb. 30 percig sütjük, hűlni hagyjuk.

4. A krémhez a puha (szoba hőmérsékletű) vajat (margarint) először magában, majd a porcukorral keverjük habosra. A burgonyával, a kakaóporral, a rummal és a vaníliás cukorral összedolgozzuk.

5. A kihűlt tésztát félbevágjuk, a krémmel megtöltjük, és kívül-belül körbe is kenjük vele. Néhány órára behűtjük, hogy egy kissé összeérjen.

A leírásban szereplő Burgonyatorta recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (torta) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.