Burgonyatorta
Elkészítés módja
1. A tésztához a tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük. Ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 4-5 perc. Először a burgonyát, majd a liszttel meg a zsemlemorzsával összekevert sütőport adjuk hozzá.
2. A kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk, majd a masszát kikent, belisztezett, 24 centi átmérőjű vagy hasonlóan nagy, szív alakú tortaformába simítjuk.
3. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 160 °C) kb. 30 percig sütjük, hűlni hagyjuk.
4. A krémhez a puha (szoba hőmérsékletű) vajat (margarint) először magában, majd a porcukorral keverjük habosra. A burgonyával, a kakaóporral, a rummal és a vaníliás cukorral összedolgozzuk.
5. A kihűlt tésztát félbevágjuk, a krémmel megtöltjük, és kívül-belül körbe is kenjük vele. Néhány órára behűtjük, hogy egy kissé összeérjen.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.